24 jan. 2014

Nog 53 dagen: jammer dat we dat in Grave niet voor elkaar krijgen! De meerderheid van de Graafse politici weigert gezamenlijk "uit de kast" te komen.!

De politieke groeperingen in Cuijk hebben intussen allemaal hun lijsttrekker aangewezen. Oude bekenden soms, maar ook wat nieuwe gezichten.

Bij de komende verkiezingen zijn er in de gemeente Cuijk acht partijen in de race voor de 19 beschikbare raadszetels. Dat zijn ABC, het CDA, D 66, Groen Links, PLC, de PvdA en de VVD. En natuurlijk als nieuwkomer de SP.Op 3 februari zullen vertegenwoordigers van deze partijen tussen 9.00 en 15.00 uur op het gemeentehuis hun kandidatenlijsten moeten inleveren. Een van de formaliteiten op weg naar de verkiezingen.

De voorzitters van de politieke groeperingen in de gemeente Cuijk hebben afgesproken deze dag te beschouwen als de officiële aftrap van hun verkiezingscampagnes. Daarom vindt er op die dag, maandag 3 februari, ’s avonds een verkiezingsbijeenkomst plaats in het MFA De Agaat in Sint-Agatha (Liesmortel 46, 5435XJ, St Agatha). Iedereen is daar welkom vanaf 19.30 uur.

Burgemeester Hillenaar zal de aftrap geven voor de verkiezingscampagnes met daarbij zeker een oproep aan de inwoners van de gemeente om in ieder geval op 19 maart te gaan stemmen.

In een voorstellingsronde zullen de lijsttrekkers voor de eerste keer in het openbaar hun uitgangspunten over het voetlicht brengen. Ongetwijfeld zullen ze in de tijd daarna nog vaak de degens kruisen.

P.S. In het presidium heb ik het Cuijkse model, waarbij de voorzitters van de politieke groeperingen intensief met elkaar overleggen, voorgelegd. 

Alleen VPGrave was voorstander om samen op te trekken. 

Men had geen behoefte om aan een Gelderlanderdebat mee te doen. Men wilde geen plaatselijke stemwijzer van Pro Demos. Men wilde geen publicaties op de gemeentepagina in de Maasdriehoek. De burgemeester bood nog aan om dit gezamenlijk initiatief mee op te starten. Helaas werden de Graafse burgers weer niet serieus genomen!

Geen opmerkingen: