6 jan. 2014

Nog 71 dagen: positief nieuws in Binnenlands Bestuur.


Gemeente kan voor dik 5000 euro op Berichtenbox

Gemeenten kunnen op efficiënte wijze aansluiten op de Berichtenbox van MijnOverheid.nl, voor ruim 5000 euro, concludeert KING uit een pilot bij vijf gemeenten.
Gemeenten kunnen op efficiënte wijze aansluiten op de Berichtenbox van MijnOverheid.nl en zullen daaraan niet veel meer dan 5000 euro hoeven te spenderen. Dat concludeert KING uit een pilot bij vijf gemeenten.

Grootschalig implementeren
Volgens KING is daarmee de weg vrij voor grootschalige implementatie van de  Berichtenbox, die overheden elektronische berichten laat versturen aan burgers via een beveiligde postbus. Door bijvoorbeeld belastingaanslagen, berichten over verlenging van paspoort of rijbewijs et cetera online te versturen, kunnen gemeenten kosten besparen op papieren post.


Vier nieuwe gemeenten in productie met Key2Burgerzaken.


De gemeenten Renswoude, Woudenberg, Scherpenzeel en Grave zijn succesvol in productie gegaan met Key2Burgerzaken van Centric. De applicatie ondersteunt de gemeenten bij alle processen rondom Burgerzaken.


Gemeenten Renswoude, Woudenberg en Scherpenzeel
De conversie en implementatie van Key2Burgerzaken bij de Utrechtse/Gelderse gemeenten zijn in zeer korte tijd gerealiseerd. De gemeenten maken hierbij gebruik van de hostingfaciliteiten van de naburige gemeenten Barneveld en Veenendaal, waarmee zij een samenwerkingsverband hebben. In dit samenwerkingsverband zijn met name op het terrein van ICT afspraken gemaakt om het beheer en de ondersteuning verder te optimaliseren.

Gemeente Grave
Eerder deze maand ging de gemeente Grave in productie met Key2Burgerzaken. Deze gemeente heeft ook een samenwerkingsverband, met de gemeenten Cuijk en Mill.

Key2BurgerzakenKey2Burgerzaken maakt deel uit van de totaaloplossing van Centric voor dienstverlening van de lokale overheid. De applicatie ondersteunt alle processen van de afdeling Burgerzaken voor het vastleggen, bijhouden en verstrekken van persoonsgegevens. Inmiddels zijn 221 gemeenten operationeel met Key2Burgerzaken. Samen registreren en bedienen zij met Key2Burgerzaken meer dan tien miljoen inwoners.


P.S. Zelfs provinciegrenzen doen er niet toe bij ICT toepassingen. Keerpunt 2010 wil dat Grave met de andere Land van Cuijk gemeenten een volwaardige backoffice gaat inrichten en eventueel over de provinciegrens met Gelderland gaat kijken. Ook berichtenbox is aan te bevelen.

Geen opmerkingen: