19 jan. 2014

Frank Stoffer komt met een voorstel: fietscrossbaantje.

Kinderen van Grave verdienen een fietscrossbaantje


In Bussum is het ook klein begonnen.
We hebben toch al kampioenen in Grave?

In de gemeente Grave wonen 789 kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar van wie de meeste heel graag buiten spelen. Nu zijn er in onze gemeente best veel speelvoorzieningen maar die zijn vooral geschikt voor jongere kinderen of voor een oudere doelgroep. De fractie Frank Stoffer wil om die reden graag investeren in de groep kinderen tussen 8 en 12 die ook heel graag buiten speelt. Het raadslid gaat de gemeente een eenmalig budget vragen van €2.000,-  voor de aanleg van een crossbaantje. Stoffer rekent er op dat een meerderheid in de raad zijn voorstel zal ondersteunen.

In de gemeente Grave worden jaarlijks tienduizenden euro’s uitgegeven aan de bestrijding van overgewicht. Naast voorlichting wordt er ook geïnvesteerd in de buitenruimte. Overgewicht is, zeker voor kinderen, zeer schadelijk voor hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling.
Veel kinderen hebben een gewone fiets, een crossfiets of een mountainbike. Ze vinden het doorgaans leuk om te fietsen maar de prikkelende omgeving van een fietscrossbaantje kan hen stimuleren om meer, actiever en veiliger te bewegen.

P.S. Natuurlijk steunen we dit initiatief van harte. Schakel nu ook de twee actieve fietsenmakers in willen we tegen Frank zeggen. 

Geen opmerkingen: