24 dec. 2013

Freddy Klooté schrijft: Kerst en zo.

  Bron: www.mooilandvancuijk.nl


Zo vlak voor de dagen dat de tafels gedekt staan met schalen dampend eten, geeft het natuurlijk geen pas om jullie een vreetzame Kerst toe te wensen. En al helemaal niet, als je bedenkt dat wij tot de gelukkigen behoren die het wel getroffen hebben. De andere helft van de bevolking van onze vreemde bol, gaat van de honger dood. Hèhè, Freddy, moet je daar nu over beginnen? Ja, want op een ander moment lijkt het wel of er helemaal niemand in is geïnteresseerd.
Van de hongerige helft bevindt zich weer de helft in kampen, zo groot als Nijmegen. Vluchtelingen, die alleen maar de pech hebben dat er in hun land een stel onnozelaars rondloopt dat oorlog maken blijkbaar leuk vindt. Het laatste kwart woont ‘gewoon’ thuis. Je weet wel, van die kindertjes met al die vliegen op hun gezicht. Waar ‘serious request’ geld voor ophaalt, want die kinderen hebben ook nog eens vaak diarree. En daar gaan ze dan nog meestal dood aan.
In Nederland zijn er zo’n kwart miljoen, die hun Kerstdiner bij de voedselbank ophalen. In Grave zijn dat er zo’n veertig.
Waarom ik dit nu opschrijf? Ach, gewoon. Om er eens over na te denken, hoe gelukkig wij zijn. Wij, de mopperaars.
En verder eindig ik gewoon met  iedereen een Vreedzame Kerst toe te wensen.

Freddy KlootéCategorieHuman interest
AuteurFreddy Klooté

Social media
  
Geen opmerkingen: