2 feb. 2013

Keerpunt 2010 zet sociale media in om meningen te peilen.

Uit de statistieken van Google.

De witte vlag is gehezen.
Nel Schuts en Jacques Leurs zijn enorm teleur(s)gesteld in gemeentelijke en provinciale bestuurders en ambtelijk apparaten! 
De bestuurders zijn jammergenoeg in ons democratisch bestel  alleen daarop aan te spreken!  We overleggen a.s. dinsdag in het openbaar in de kantine van het Stadskantoor over ons standpunt dat we in gaan nemen in een aan te vragen extra toe te voegen agendapunt in de raadsvergadering van a.s. dinsdag. 

Hans Bos op Twitter: De Ark Prinses Margriet figuurlijk gezonken door bureaucratie en onwil!!

De Gelderlander: "Beschuldigingen over bedreiging was druppel die emmer doet overlopen."


De webmaster/fractievoorzitter heeft nederlandse vlag tot "halfstok" gestreken. Op de achtergrond ziet U het stadhuis waar alle besluiten genomen worden. Volg dit voorbeeld als U de fam. van Steen een warm hart toe draagt.

Keerpunt 2010 wil als actiepartij/luis in de pelspartij graag via de sociale media een oproep doen om ons te melden wat "Grave" van vier zaken vindt:
  1. Prinses Margriet is een verrijking voor Grave of moet weg dankzij juridische bezwaren.
  2. Ons alternatief scholenplan moet de basis worden voor de huisvesting van maatschappelijke voorzieningen
  3. Er moet een raadsenquete komen over de ondergang van de Graafse Scheepswerf.
  4. De Graafse weekmarkt moet terug naar het Hart van Grave.

5 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Jeroen Mol zei

Ik begin me af te vragen of ik nog wel trots wil zijn om in Grave te wonen! waar besluiten maar opgeschoven worden, zo bij nieuwe beleidmakers terrecht komen en naar inspraak luisteren van mensen zoals mevrouw L v Lieshout die blijkbaar niets anders te doen heeft dan neuzen in de letter van de wet of ze iemand dwars kan liggen om procedures op te starten om de papier ambtelijke molen gevuld te houden.
Fam. vd Steen ik begrijp jullie besluit, maar het is te triest voor woorden dat het zo moet lopen. Gun elkaar eens het licht in de ogen, en ga/laat NU genieten van het leven!
Oproep aan een ieder om de fam. te steunen!

Jeroen mol

Harry Daudt zei

Al eerder gaf ik via deze site en die van De Gelderlander 'tegengas' m.b.t.:de ambtelijke verplichting het anker van de ark te doen lichten en haar bewoners de ligging aan de Maas te betwisten.
De ambtelijke opstelling van overheden hebben slechts geleid tot bureauladen vol paperassen,waarin GOEDE WIL en EMPATHIE voor de bewoners heeft ontbroken.Niet alleen de provincie,ook de gemeente hebben de stroom aan 'voors en tegens' niet kunnen bedwingen en kanaliseren met een open oog voor: de cooperatieve houding, de intenties en daadkracht van de familie van Steen.

In de volksmond heten provincie en gemeente: overheidsDIENSTEN.
Van enige dienstbaarheid aan de burgers is steeds minder sprake; deze houding zou de ambtenaren,-in-spe, moeten worden bewust gemaakt en aangeleerd door -minstens- de ambtenaren op onderzoek uit te sturen bij de burgers - zelf, voorafgaande aan hun papieren deel van de taak, die hen ten stadhuize/provinciehuize wacht; dat zou m.i. verhelderend werken. Nu blijken zij regelmatig te vissen in 'troebel water'; nog meer vertroebeld door ene inwoonster(=appelant in deze onfrisse zaak) van Grave,waaraan teveel oor is geleend.

Als nu ruim 40 jaar burger van Grave,is het (gedwongen) vertrek van ark & medeburgers,familie van Steen,een slecht teken aan de wand van mijn woonplaats Grave;vervangend schaamrood komt mij op de kaken.
Ik herken de kleur bij andere Gravenaren en ook bij andere 'Graafse Zaken', zoals daar zijn:'Het Wisseveld', de Binnenstad en 'het Binnenhof',het parkeren en last but not least:het AZC en haar 500(betalende) bewoners/mede - inwoners van onze gemeente Grave,waarvoor m.i.oog noch oor,als zij in de knel raken.

Jacques Leurs zei

Hebben enkele niet aan de burgers/ondernemers dienstbare ambtenaren en het politieke onvermogen in Grave helaas toch gezegevierd. Onder aanvoering van een semi intellectuele houthakster die te kust en te keur om eigen eer en glorie geen enkele kans onbenut liet gaan om onder de waterlijn gaten in de prinses Margriet te schieten. Gefeliciteerd. De natuurkrachten van de Maas kon de prinses Margriet nog wel handelen en overleefde dit fier, maar tegen dit gemene papieren geweld is niets gewassen. Hoe jammer. Fam. van Steen stond voor mij toch wel een beetje symbool voor de stem van het volk dat goed gezind is maar op vele fronten door de verschillende overheden in de steek werd gelaten en zelfs werd tegengewerkt. Als ik nu die witte vlag op de prinses Margriet zie wapperen ben ik daar echt droevig van. Walgelijk, Grave schaam je ! Is de lijst niet lang genoeg, wat is het volgende wat in ons stadje om zeep wordt geholpen?

Jeroen van Druten.

Geert-Jan Derks zei

Wat moet er gebeuren om om Grave eerlijk bestuurd te krijgen? Waarom is iedereen bang man en paard te noemen?
Waarom mag B&W info achterhouden bij een aantal dossiers, bewust of onbewust? In de rest van Nederland is dat een doodzonde.
Er zijn op dit moment teveel dossiers die niet lekker lopen, zeg maar krakkemikkig zijn.
Wat moeten wij burgers doen om deze ambtenaren en dit bestuur duidelijk te maken dat wij dit niet willen?
Hoe lang moet het nog duren voordat burgers het gevoel krijgen goed vertegenwoordigd te zijn door B&W?
Hoe vaak moet de wijkraad binnenstad nog worden geschoffeerd voordat zij moegestreden het bijlte erbij neerlegt?
Is dat de bedoeling van dit ambtenarenkorps (de goedwillende uitgezonderd!!)? Burgers monddood maken door gewoon niet te functioneren?
Moeten we soms de straat op?
Onze functie als burgers in Grave? Stemvee die één keer per vier jaar mogen stemmen?
Of wenst het bestuur nu eindelijk eens een keer naar de burgers te luisteren?
WANNEER GAAT DAT GEBEUREN?