23 apr. 2012

‘Alleen snelle actie van politiek kan scheepswerf in Grave redden’

Volgens Omroep Brabant heeft de curator nog een sprankje hoop.
Zie link voor het fragment van de curator waarin hij dat vertelt.

http://www.omroepbrabant.nl/?news/173210372/Curator+heeft+sprankje+hoop+voor+Scheepswerf+Grave.aspx


NRC; vrijdag jongstleden.
lezen: klik op afbeelding pagina!
KEERPUNT 2010 gaat n.a.v. de publicaties in de Gelderlander het college morgen, dinsdag, bevragen en wil zo snel mogelijk een openbare raadsvergadering uitschrijven waarin het college verantwoording af moet leggen. 


We willen eventueel de bewindvoerder in het openbaar bevragen naar zijn bevindingen. 


Samen; gemeente, bewindvoerder, directie, opdrachtgever en financier, moeten we de werkgelegenheid voor Grave behouden en de Graafse Scheepswerf directie laten weten hoe hij die order van 40 miljoen kan gaan tekenen.


KEERPUNT 2010 wil ook een einde maken van de geruchtenstroom die de laatste dagen op gang is gekomen in Grave en op internet. We willen dit in de openbaarheid behandelen en gaan ook in de besloten presidiumvergadering, dinsdagavond, hier voor pleiten.De Gelderlander/papieren versie:

De scheepswerf in Grave is alleen te redden als de plaatselij­ke politiek snel bij elkaar komt en het bestemmingsplan verandert. Dat moet dan de komende dagen gebeuren.

Dat zegt Remco Michielsen, de be­windvoerder van Scheepswerf Gra­ve. Dat bedrijf vroeg vorige week surseance van betaling aan.

Michielsen vraagt burgemeester en wethouders van Grave met een voorstel te komen. De gemeente­raad moet daar dan over beslissen.
 Als dat lukt, zit er nog een kans in dat het bedrijf kan blijven bestaan, zegt hij. „ Andere mogelijkheden zijn er niet. In ieder geval: ik zie ze niet.”

In het bestemmingsplan staat dat de werf schepen van maximaal 110 meter mag bouwen. Daar is vol­gens het bedrijf geen vraag naar. Er zou wel een opdracht klaar lig­gen voor twee schepen van 135 me­ter. Een grote order waar de werf twee jaar mee vooruit kan.

Volgens Michielsen gaat het om
 een serieuze partij die nog steeds in beeld is. „Maar ze willen wel de komende dagen duidelijkheid.”

De scheepswerf vroeg vorige week uitstel van betaling aan. De Graaf­se politiek bood een tijdelijke ge­doogoplossing voor schepen van 135 meter. Maar dat aanbod was volgens het bedrijf juridisch niet houdbaar.

Een woordvoerder van de gemeen­te Grave wil niet reageren ‘zolang we nog in gesprek zijn met de be­windvoerder.’

Webmaster: De bewindvoerder heeft maandag in de namiddag een dringende oproep naar de raadsleden gestuurd. Ook is er een verzoek naar de griffier gestuurd.

Geen opmerkingen: